Hollandse Nieuwe magazine – (Dutch)

Hotspots Dubai – Jumeirah Corniche

Wat sommigen de Jumeirah corniche noemen, noemen anderen weer de boardwalk of jogging track. Het gaat in al deze gevallen in ieder geval om het 14km lange wandelpad dat afgelopen najaar is geopend en van de Dubai Marine Beach resort helemaal tot aan de Burj al Arab loopt.

Een initiatief om de bewoners van Dubai wat meer uit hun SUV en op de been te krijgen. Maar het zijn zeker niet alleen de fitness freaks die hier welkom zijn. Door de vele schaduwrijke bankjes, douches en toiletten die langs het pad zijn aangelegd, trekt het naast lopers ook veel zwemmers, badgasten en families.

In Amsterdam kan ook goed gerend worden maar daar had ik altijd een excuus om dat niet te doen. Te koud, te nat, te donker, te gevaarlijk en zo gebeurde het dat ik als gematigde sport enthousiasteling wel eens ging rennen, maar zeker niet zo vaak als mogelijk.

Aangezien de corniche zich op slechts een paar honderd meter van mijn huis bevindt, voelde ik me bij aankomst in Umm Sequim toch wel een beetje verplicht om het rennen weer op te pakken op dit spik splinter nieuwe pad. Bovendien konden bovenstaande excuses niet worden ingezet.

De eerste keer rende ik wat onzeker over het pad. Maar met mijn neus richting de Burj, een fonkelende Palm in de verte en een heel welkom briesje van zee, kwam ik al snel in een heerlijk ritme terecht.  Onderweg kwam ik van alles tegen; marathon renners, wandelaars, mensen die bij beppen en families met kleine kinderen (die volgens Hollandse standaarden allang in bed hadden moeten liggen).
Vooral bij kiters beach werd het drukker. Daar zijn een aantal nieuwe eet gelegenheden geopend en die vooral in de wintermaanden goed bezocht worden. Maar ik moet eerlijk bekennen dat het echt heerlijk was om op deze manier mijn imago als sportief type hoog te houden.

Dat gezegd hebbende is voor mij is het ren seizoen inmiddels voorbij. Ik heb een nieuw excuus gevonden: het is te warm. Maar ik neem aan dat een beter excuus is dan dat het te koud is in Nederland. Met temperaturen boven die van mijn eigen lichaam, krijg ik het niet meer voor elkaar.

Om toch trouw te blijven aan mijn voornemens om de Corniche met regelmaat te bezoeken, besloot ik om de gastronomische insteek te kiezen. En zo belande ik op een willekeurige doordeweekse ochtend bij Park House op Kiters beach. Daar is het echt heel prima uit te houden. Buckwheat waffles, een juice en goede koffie zijn wat mij betreft de juiste ingrediënten  de dag mee te beginnen. Maar de dag kan ook uitstekend eindigen bij Salt, de foodtruck waar je een goeie burger met frietjes kunt krijgen terwijl je met je voetjes in het zand zit. De setting alleen al is de moeite waard om er op uit te trekken.

Als de zomer weer voorbij is en het s avonds weer iets gaat afkoelen, dan zal ik braaf mijn Asics weer onder binden en richting de Burj lopen, langs de burgers en waffles. 

Rennen over de corniche is wat mij betreft zeker een geval van mixing fitness with pleasure.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *