Hollandse Nieuwe magazine – (Dutch)

Hotspots in Jumeirah

Voor iemand die nog niet zo lang in Dubai woont, valt er vrij veel meteen onder de term ‘hotspots’. In vergelijking met Malta, de Rots die ons gezin slechts enkele maanden geleden achter zich heeft gelaten, is Starbucks hier al hip and happening.

Alle reden dus om op verkenning uit te gaan.

In het weekend betekent dat vooral: buitenshuis gaan ontbijten. Dat staat voor mij  echt gelijk  aan een kleine vakantie.

Op zoek naar het ideale begin van het weekend, kwam in laatst terecht bij Tashas. Dit van origine Zuid Afrikaanse restaurant is gevestigd in de Galleria Mall in Jumeirah.

Tashas heeft  een heerlijk terras, het is genieten om buiten te ontbijten zolang de tijd van hitte nog niet gekomen is. Ook heeft het restaurant een uitgebreide menu kaart, ik zou me wat dat betreft hier de hele dag kunnen vermaken.

Ik koos voor de Granny smith granola die heel wat inspirerender was dan mijn dagelijkse bakje Dorset muesli,  met ernaast een pineapple, melon, ginger & mint juice en besloot met de gebruikelijke cappuccinos.

De uitermate vriendelijke bediening maakte dit heerlijke begin van het weekend compleet. 

Voor wie op een later tijdstip in de buurt van de Galleria Mall is, is er een paar deuren verderop  het Japanse restaurant Artisuro.

Hoewel ze geen licentie hebben, is het toch de moeite waard om daar te gaan eten. Ook daar kun je buiten eten en daar moeten we het deze maanden vroeg in het jaar immers een beetje van hebben.

Ik ben fijnproever en ben als het om eten gaat vrij snel tevreden, maar ik  heb hier uitzonderlijk lekkere sushi gegeten. De groene thee in plaats van een Asahi neem ik dan op de koop toe.

De Galleria Mall ligt het slechts een paar honderd meter verder dan de nieuwe Box Park Mall. Meer dan 200 kleurrijke scheepscontainers zijn over ruim een kilometer langs Al Wasl road gezet en herbergen  verschillende merken waaronder Nike, Swatch, the Zoo concept en ook het Noorse OnePiece. De winkels worden afgewisseld met koffie tentjes en delis.
Voor stationary fetisjisten onder ons; de Typo is er ook te vinden. Deze winkel is een walhalla voor iedereen die gek is op notebooks, kalenders, stempels en onnodige etuitjes. D
é plek voor kleine cadeautjes en goede verjaardagskaarten voor wie al door het Hallmark assortiment heen is. Voor kinderfeestjes zijn er ook leuke dingen te krijgen, al is het alleen al voor de aankleding.

Niet alle Containers zijn al open, maar het ziet er veel belovend uit. Dis is een plek om hard core te shoppen of rustig rond te slenteren voor wie een beetje klaar is met de Mall.

Hoewel Jumeirah redelijk overhoop ligt door het doortrekken van de Creek, is het trotseren van de grootste bouwput die de stad te bieden heeft toch de moeite waard. Want aan deze kant van de stad zijn er genoeg nieuwe hotspots te ontdekken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *