Hollandse Nieuwe magazine – (Dutch)

Hotspot in Madinat Jumeirah De Pacha Ibiza Dubai

De Pacha op Ibiza. Wie is er wel eens geweest?
Wel zo’n beetje dé place to be als je naar het boho-beachy Ibiza gaat om te clubben. En dat al sinds de jaren ’70. De meeste clubs worden niet zo oud en zeker niet zo beroemd.

Inmiddels is er is een lange lijst aan wereldsteden waar je het kersen logo tegen het lijf loopt en sinds eind vorig jaar staat Dubai daar ook bij.

Om eerlijk te zijn stond ik niet te trappelen om erheen te gaan. Voor mij is Cafe Nol echt Amsterdam en de Pacha echt Ibiza. Maar voor een feestje was er toch iemand op het briljante idee gekomen om een reservering te maken.

Waarschijnlijk droeg ik die avond dezelfde outfit als jaren geleden op Ibiza want zo vaak doe ik dit nou ook niet meer (helaas). Voor een avondje clubben moest ik even achter in mijn kast duiken voor een glitter top en hakken. Hoewel ik me na het maandenlang lopen op slippers wel een beetje een Bambi voelde op hoge palen, was ik blij dat ik mijn schoenen had afgestoft want anders was ik nogal underdressed geweest.

Onze tafel stond binnen aan het podium en de avond begon rustig met een drankje zoals dat bij een willekeurige avond uit eten de gewoonte is. Nou ja, elke andere willekeurige avond waarop enorm lenige vrouwen in kanten bikinis zich  op de beat van de muziek op de balkonnetjes dubbelvouwen.

Nog voordat ik het hele menu had doorgenomen begon de eerste show. De lichten gingen uit, de muziek ging wat harder en er kwamen vier dansers het podium op voor een nogal spectaculaire show. Het was werkelijk een soort Cirque du Soleil voor volwassenen.

Gedurende de hele avond stonden er heerlijke hapjes zowel op tafel als op het podium. Dames zwierden in hoepels rond, gespierde mannen dansten als ware Justin Timberlakes en de DJ liet ons meedeinen in onze stoelen.

Gelukkig mochten we op een gegeven moment dan zelf ook los. De tafels werden weggesleept en de eetzaal werd één grote dansvloer.

We hebben de avond afgesloten op het dakterras vanwaar je een goed uitzicht hebt op de Burj Al Arab, Dubai style dus. De DJ draaide gewoon verder terwijl wij onze drankjes bestelden bij barmannen met indianen tooien, waarom ook niet. 

De muziek ging waarschijnlijk nog lang door toen deze Bambi in de taxi naar huis stapte. 

De Pacha op Ibiza is in mijn herinnering in vergelijking met dit spiksplinternieuwe zusje opeens een donker hol waar overigens nog steeds wèl de beste DJ’s van de wereld draaien. Maar je hoeft in ieder geval niet meer helemaal naar Ibiza af te reizen om een Pacha ervaring op te doen.

Madinat Jumeirah is door de komst van deze club wat mij betreft een Hotspot van Dubai geworden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *